Sådan spiller du Hjerterfri kortspil online

De fleste kender ikke hjerterfri, men det er et utroligt underholdende kortspil som både kan spilles med venner, alene og på nettet. Hjerterfri er et glimrende alternativ til fx 7-kabalen.

Hjerterfri online

 

Regler og mål

Helt grundlæggende handler hjerterfri om at undgå at få point, hjerterne giver 1 point, så dem vil du selvfølgelig gerne være fri fra, heraf navnet. Man spiller 4 personer normalt, men kan godt spille mindre, hvis man spiller mindre end 4 personer ændre reglerne, så det skal i huske. Når en person når 100 point, slutter spillet, den der har færrest point har så vundet. Har en eller flere spillere det samme antal laveste point er spillet uafgjort, spardame er det værste kort og giver 13 point.

Step by step guide

● Man starter med at dele 13 kort ud til hver spiller
● Personen som har klør to skal ALTID starte og ligge klør to
● Så fortsætter spillet og den næste spiller skal ligge et kort
● Kortet skal, hvis muligt altid være samme kulør som kortet inden, hvis man ikke har et kort af samme samme kulør må man gerne ligge et andet kort
● Spilleren som har lagt kortet af højest værdi, skal starter det næste stik og tage stikket på bordet, hver runde er færdig når alle ikke har flere kort på hånden.

Specielle regler i Hjerterfri

Der mange underlige regler i hjerterfri, fx når den første hjerter bliver smidt på bordet(dette skal være i forbindelse med at man ikke har den kulør som ligger på bordet). Her skal spilleren som lagde kortet sige: “ hjerter er åbent.” det betyder at man herefter må ligge en hjerter som start kort. En anden mærkelig regel er at, hvis en spiller har alle hjerter og spar dame på hånden, får spilleren som har disse kort enten -26 point eller så får alle andre spillere +26 point. Denne regel varierer fra hjemmeside til hjemmeside, på nogle hjemmesider giver ruder knægt -10 point og på andre spiller man ikke med at bytte kort i starten af runderne.

Runder i Hjerterfri

● I runde 1 bytter man 3 kort mede spilleren som sidder på højre side af en (man vælger selv disse kort)
● I anden runde bytter man tre kort med spilleren, som sidder til venstre for en
● I tredje runder bytter man tre kort med spilleren over for en
● I fjerde runde bytter man ikke kort
● I femte runde starter cyklussen forfra, dvs i runde 1 bytter man 3 kort med spilleren til højre for en osv.

Comments are closed.