Hjerterfri spil

Husk at ‘synes godt om’ Hjerterfri →

hjerterfri HISTORIEN OM HJERTERFRI

Hjerterfri kortspil har en lang historie og stammer tilbage fra det 19. århundrede i USA. Spillet blev først spillet under navnet “Reversis”, men blev senere omdøbt til “Hjerterfri” på grund af det faktum, at man prøver at undgå at tage hjerterkort. I dag er spillet stadig populært over hele verden og spilles ofte som en del af en serie af kortspil kaldet “Whist-familien”, der også inkluderer spil som bridge og pinochle.

hjerterfri REGLERNE I HJERTERFRI KORTSPIL

For at spille hjerterfri kortspil skal man bruge et standard kortspil uden jokere. Før spillet begynder, skal man blande kortene og dele 13 kort ud til hver spiller. I hver runde skal spillerne tage stik, og den spiller med flest point på hånden i slutningen af spillet vinder.

I kortspillet skal man undgå at tage hjerterkort og spar dame, da disse kort giver point til modstanderne. De andre kort har ingen pointværdi, medmindre man har taget alle kortene i en bestemt kulør. Hvis dette sker, får man en point for hver af disse kort.

Spillet begynder med, at den spiller, der sidder til venstre for dealer, lægger det første kort. De andre spillere skal herefter følge kulør, hvis de kan, ellers kan de lægge et kort i en anden kulør. Den spiller, der har lagt det højeste kort i den korrekte kulør, tager stikket og starter næste runde.

 

hjerterfri SÅDAN FORBEDRER DU DIN SPILOPLEVELSE

Hvis du vil forbedre din spiloplevelse, er der flere ting, du kan gøre. Først og fremmest kan det være en god idé at læse op på strategier og tips fra erfarne spillere. Der er mange blogs og fora, hvor man kan finde tips og tricks til at blive bedre til spillet.

En anden måde at forbedre sin spiloplevelse er ved at spille mod dygtige modstandere. Dette kan gøres online, hvor der er mange muligheder for at spille hjerterfri kortspil og fx kabaler online mod andre spillere fra hele verden. Endelig kan det også være en god idé at spille hjerterfri kortspil med venner og familie. 

 

hjerterfri PRØV DE ANDRE HJERTERFRI SPIL

Hjerterfri

Hvorfor ikke prøve nogle af de andre Hjerterfri spil, som vi har her på siden. Klik på de to links nedenfor for at prøve de to andre udgaver:

Hjerterfrispil 1|  Hjerterfrispil 2