Bliv klogere på historien bag kortspillet

Kilde: Pixabay

Det er altid interessant at drage en tur tilbage i historien for at se nærmere på populære fænomeners ophav. Kortspillet er ingen undtagelse i den henseende. Nedenfor kan du blive klogere på kortspillets historie og få indblik i nogle af verdens første varianter. Disse spil har inspireret mange af nutidens populære kortspil, der lystigt spilles på blandt andet på internettet.

Det hele begyndte i Kina

Man mener at kunne spore kortspillet tilbage til Kina, hvor det har været udbredt blandt kineserne fra år 1000 og endda måske tidligere end det. Dog i en noget anden form, end den man kender i dag. Derfor var de første spillekort ofte fremstillet af blandt andet træ. Også symbolerne var anderledes, end dem vi kender i dag. Stave, mønter, tal og bambus udgjorde normen. Man mener, at disse symboler siden inspirerede Mahjong-spillet og brikkernes flotte designs.

Rejsen til Europa

Siden opblomstringen i Kina har kortspillet været på en lang rejse. Blandt andet formodes det, at det dragede en tur til Mellemøsten, hvor ny inspiration og design blev tillagt kortene. Først i 1300-tallet nåede kortspillet til Europa, hvor de første sæt så dagens lys i Italien. Muligvis kan det have været sigøjnere eller handelsmænd, der bragte kortene til det europæiske kontinent. De næste 200 år blev der leget med kortenes udseende i mange europæiske lande. I sidste ende blev det Frankrigs design, der vandt medhør. Ifølge en side som https://denstoredanske.lex.dk/kortspil skete det fra omkring år 1500, hvor hjerter, ruder, spar og klør blev de velkendte symboler og kulører.

Kilde: Pixabay

De første og de nyere kortspil

Spiltyperne varierer meget gennem tiden. Det er desværre begrænset, hvad man ved, om tidligere tiders kortspil. Dog ser det ud til, at det tyske spil Karnöffel er blandt Europas ældste, hvoraf spillet ser ud til første gang at blive omtalt i 1426. Bocken, der er forgænger til poker samt Enogtredive, der er forgænger til blackjack er også blandt Europas ældste spil. I nyere tid finder vi et kortspil som bridge, der med sine ca. hundrede år på bagen er et relativt nyt spil ifølge https://stiften.dk/artikel/bridgespillets-historie.

Kortspillenes popularitet i dag

I dag må det siges, at poker og blackjack i deres moderne form har udviklet sig til nogle af de mest populære spil i verden. Nettet og de mange muligheder for at spille online har bidraget til den øgede popularitet, og også kendte personligheder kaster sig i lag med et spil som poker. Det er tilfældet for den tidligere præsident Barack Obama, der efter sigende skulle være en solid pokerspiller. Også inden for fodbold er poker et yndet foretagende. For eksempel spilles poker lystigt af den tidligere Real Madrid-spiller Luís Nazario de Lima samt af Neymar da Silva Santos, der nu spiller for Paris Saint-German –  klubben, der ifølge sport betting siden https://extra.bet365.dk/news/da/ står stærkt til at blive vinder af den franske liga med odds på 1.071. Evnen til at holde overblik og give konkurrencegenet frie tøjler synes at være blandt årsagerne til, at mange fodboldspillere dedikerer tid til poker.

Fra dengang til i dag

I mere end 1000 år har vi altså holdt af at spille kort, og efter at kortspillet fik sin moderne form og udseende har de første spil inspireret mange af de spil, vi kender fra nettet i dag.

Comments are closed.