Kender du kodekset når du spiller på nettet?

I mange online spil spiller du mod rigtige personer og ikke bare mod en computer. Det er blandt andet tilfældet, når du kaster dig over kortspil som hjerterfri, poker og bridge på nettet. Det kan være nemt at glemme, at du har med rigtige personer at gøre, når du og din modstander sidder gemt væk bag en skærm. Ikke desto mindre kan det betyde alverden, hvis du tager dig tid til en høflig gestus i ny og næ. Med andre ord kan det betale sig at afsætte lidt tid til at lære kodekset, inden du går i gang med at spille kortspil på nettet.

Kilde: Pixabay

Start spillet ud på en god måde

Langt de fleste online spil er udstyret med en chatfunktion. Det er eksempelvis tilfældet for mange af de online kortspil på nettet. Via chatfunktionen kan du kommunikere med de andre spillere. En god måde at indlede et kortspil på nettet, er ved at hilse pænt på din modstander. Herefter kan I gå i gang med at duellere i det enkelte spil. En hilsen sætter på mange måder en god og høflig ramme om spillet. En passende hilsen kan være et simpelt ´hej´ eller ´goddag´, hvorefter du for eksempel kan ønske din modstander ´held og lykke´ eller ´knæk og bræk´, hvis du tror på, at sidstnævnte er en bedre måde at ønske andre noget positivt. Måske din modstander kommer dig i forkøbet med en hilsen. I så fald hilser du blot pænt tilbage og eventuelt supplerer med en hilsen, der matcher modstanderens.

Kommunikation i løbet af spillet

Undervejs i spillet er det selvfølgelig fortsat muligt at kommunikere via spillets chatfunktion. Det kan variere, hvor snakkesagelige dine modstandere er. Her er det din opgave at føle lidt efter, hvem du har med at gøre. Nogle vil gerne sludre meget. Andre foretrækker at fokusere på selve spillet og ønsker deraf kun en begrænset mængde kommunkation. Fortsætter I kommunkationen undervejs i spillet, er det en god idé at bevare den høflige tone og så vidt muligt undgå emner, der potentielt kan støde din modstander. På den måde er du sikker på, at du og din modstander får en god oplevelse, når I spiller på nettet.


Kilde:
Pixabay

Afslut spillet med gode maner

Når spillet lakker mod enden, og I så småt har fundet en vinder, kan du takke af på høflig vis via chatfunktionen. Du kan sammenligne det med afslutningen på en fodboldkamp. Her giver spillerne pænt hånd efter en kamp. Følger du med i Europa League, har du sikkert set spillerne give håndtryk, efter kampen fløjtes af. Manchester United har vundet langt de fleste kampe i Europa League. Med odds på 2.00 spår betting klubben til at vinde turneringen. Det forhindrer ikke modstanderne i at give hånd, hver gang de ser sig slået af Manchester United. På samme vis bør du sige pænt tak for spillet, når du afslutter et kortspil på nettet. Det gælder uanset, om du vinder eller taber. Et simpelt ´tak for spillet´ eller blot den forkortede udgave ´tfs´kan være alletiders måde at slutte af. Eventuelt kan du supplere med et ´tillykke med sejren´, hvis du har måttet se dig slået af din modstander. ´Gg´ står for ´good game´og er en anden fin afslutning på et spil. Denne forkortelse bruges primært i esport, som er en niche kendt for at have utallige forkortelser. Forkortelsen kan dog også give mening i andre online spil.

Et par simple trin og en forståelse af kodekset kan altså medvirke til at skabe en god oplevelse for dig og din modstander. Husk på, at du ofte har at gøre med rigtige personer. Brug deraf chatfunktionen på høflig vis. Det gælder både, når du hilser, kommunikerer undervejs og takker af i sidste ende. På den måde får du det bedste ud af dine online kortspil.

Comments are closed.